Lezajlott a ZAFFIR projekt nyitórendezvénye

Zalaszentgrót - Templomtér

A projekt célja a Zala Termálvölgye és a Szigetköz - Mosoni-sík térség területén egy olyan kistérségi klímavédelmi és fenntartható gazdaságfejlesztési modell kezdeményezése, ahol az energia-megtakarításra és a megújulókra való áttérés révén erősödik a kistérség vásárlóereje, javul a környezetminősége és a lakosság életminősége, és az erősödő helyi bizalmi partnerségi viszonyok között erősödik a helyi termékek és a helyi szolgáltatások szerepe is.

A rendezvény az előre megadott programterv szerint zajlott.

Guitprechtné Molnár Erzsébet, a Zala Termálvölgye Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket és ismertette a projekt előkészítésének előzményeit, a projekttel kapcsolatos elvárásokat.
Ezt követően Zalaszentgrót Város polgármestere, Baracskai József foglalta össze az önkormányzat projektrészét (előadás megtekinthető itt).
Majd a Zala Termálvölgye Egyesület részéről Szabó Tibor munkaszervezet vezető (előadás megtekinthető itt) és a PANENERG Pannon Megújuló Energia Közhasznú Nonprofit Kft. részéről Bozzay Balázs szakértő ismertette a projektben vállalt tevékenységeket.

Ertsey Atilla építész többek között az új épület-energetikai stratégákról mondta el gondolatébresztő előadását (előadás megtekinthető itt).

A rendezvény ebéddel és a projekt építési elemének helyszínének megtekintésével záródott.

A nyitórendezvényen készült fotók megtekinthetőek galériánkban.

Címkék: